Čaj matcha má unikátní výhodu v tom, že se dá konzumovat na mnoho způsobů.
Můžete si vychutnat čistý tradiční teplý nápoj, připravit si ovocné drinky, matcha latte nebo přidávat do pokrmů.
Matcha zkrátka chutná skvěle v kombinaci s různými přísadami.
Nejvhodnější tip na slazení pro vás nemáme. Matchu můžete totiž osladit tím, co máte rádi. Uvedeme Vám zde pár příkladů a můžete si vybrat nebo zkoušet různé kombinace.
Na míchání slazení v čaji vždy používejte dřevěnou nebo plastovou lžičku. Můžete také použít chashaku nebo skleněné brčko. Nemíchejte kovem.
Matchu můžete osladit:
1. Cukr - klasický krystalový, třtinový, kokosový.
2. Sirup - agávový, rýžový, javorový, datlový a další - tmavé sirupy změní barvu čaje.
3. Sirup s příchutí - vanilka, karamel, zázvor, levandule a další.
4. Med
5. Sladidlo - stévie, erythritol, xylitol a další. Sladidla mají někdy nepříjemný chuťový dozvuk.
6. Ovoce - zralé mango, banán, meloun, pomeranč atd.
Zkoušejte různé kombinace, varianty a uvidíte, co vám nejvíc zachutná. Pokud si rádi připravujete matchu studenou, doporučujeme slazení rozmíchat v základu v teplé vodě. Např. Do misky dáte 30 ml vody o teplotě 70 stupňů, přidáte matchu - rozmícháte metličkou, přidáte slazení, rozmícháte a poté přidáte led a studenou vodu.
Nedoporučujeme slazení rozmíchávat bambusovou metličkou.