Storm matcha - rozdíly v sortimentu

Storm matchu nabízíme ve třech stupních, abyste se v tom trošku vyznali, zde uvedeme, jaké jsou v čaji rozdíly. Přesto doporučujeme, abyste si matchu sami vyzkoušeli a vybrali si, podle sebe, protože chuť tohoto unikátního čaje se jen těžko popisuje slovy.

Všechny tři mají společný znak - jsou organické a jsou z Japonska. Storm matcha je dopravována hned po rozemletí leteckou cestou, takže zákazník dostává vždy čerstvý, krásně zelený prášek. Kvalita a spokojenost zákazníků je pro nás na prvním místě.

V předchozím článku: ,,Co je čaj matcha a jak vzniká", jste si mohli vytvořit povědomí o tom, jak je to s kvalitou čaje matcha a co je důležité dodržovat, aby se kvalita zachovala a čaj byl co nejlepší. 


STORM MATCHA HIGH

Matcha velmi vysoké kvality, což je také zachováno i v jejím názvu. High pochází ze stejné čajové farmy, jako ceremony a kdybychom to zjednodušili, jsou to čajové lístky, které rostou hned pod těmi ceremoniálními. Stále na ně dosvítí Slunce a stále jsou téměř na vrcholu! Rostliny čajovníku se pár týdnu před sklizní zastiňují, aby čaj ještě ,,dozrával". Tato matcha má vysoký obsah prospěšných i účinných látek a též se hodí pro přípravu čajových obřadů, ale lze ji míchat i do různých drinků. Doporučujeme i pro kavárny a podniky.

Barva: hezky zářivě zelený prášek, jemný

Chuť: jemná, do sladka, s chutí umami, bez hořkosti a kyselosti, výraznější chuť

High doporučujeme pít čistou, ale klidně můžete i dochutit, jak to máte rádi.

Odkaz na Storm matcha high.

 mistička 2 1 ŠÁLEK =  19 Kč


 

 STORM MATCHA CEREMONY

Naše matcha ještě vyšší kvality, než high, vyniká čistou a jemnější chutí. Ceremoniální matcha pochází z čajové farmy, kde se sběr provádí ručně nebo poloručně a sbírají se pouze svrchní lístky čajovníku, které jsou přísně kontrolovány a sklízí se za určitých podmínek. Je to vrchol rostliny a v podstatě to nejlepší, co můžete do mističky dát. Produkce ceremoniální matchy je svým způsobem omezená.

Ceremoniální matcha jsou vrcholové lístky, na které svítí hezky celou dobu Slunce a proto má nejvíce prospěšných a účinných látek! Samozřejmě se pole poté také zastiňuje, aby čaj mohl dále ,,dozrávat".  Hodí se pro přípravu čajových obřadů.

Barva: krásný zářivě zelený prášek, jemný

Chuť: jemná, do sladka, s chutí umami, hodně jemná chuť, bez hořkosti a kyselosti

Ceremoniální matchu doporučujeme pít čistou a vychutnat si její celistvou chuť, ale samozřejmě si můžete matchu přizpůsobit podle sebe.

Odkaz na storm matcha ceremony.

 mistička 2 1 ŠÁLEK = 24 Kč


  

STORM MATCHA SAMIDORI

Matcha velmi vysoké kvality, tato matcha pochází z jiné oblasti, než naše High a Ceremony a to z oblasti Shizuoka. Samidori matcha je věnována obzvlášť velká péče a sběr se provádí výhradně ručně. Čajové pole se v poslední fázi také zastiňuje, aby čaj mohl ještě ,,dozrávat" a kumulovat v sobě všechny svoje benefity.

Barva: vibračně zelený prášek, velmi jasné barvy, jemný

Chuť: jemná, ale zároveň chuťově výrazná matcha, bez známek hořkosti a kyselosti, umami

Storm matchu Samidori doporučujeme popíjet čistou, bez přidaných sladidel a podobných. Připravit si ji můžete v chawanu, pomocí bambusové metličky a užít si tak její jedinečnou vůni a připravit se na samotné popíjení. 

Odkaz na storm matchu Samidori.

 mistička 2 1 ŠÁLEK = 29 Kč


S matchou začínám, kterou si mám vybrat?

Pokud se chystáte na matchu poprvé, doporučujeme začít u High nebo Ceremony a zkusit třeba vzoreček té, kterou si nevyberete. Můžete se vydat na cestu poznání a sami si zkusit porovnat a vyhodnotit, která vám bude nejvíce vyhovovat. Nebojte se zkoušet a poznávat. Sáček 30 g Vám vystačí na 15 nápojů (po 2 g).

Přejeme Vám dobrou chuť.

Zpět do obchodu