Nepečený matcha cheesecake

Výborný barevný dortík, který potěší všechny milovníky sladkého. Dort je nepečený a je vhodný i pro vegany. Snadno si ho upravíte i na bezlepkovou verzi. Na dort budete potřebovat 2 celé balení naturálního tofu, 1 balení Meggle Vegan Cremu, 1 hrnek předem namočených kešu ořechů, Storm matchu i Storm blue tea a dalších pár ingrediencí.

Ingredience:nepečený matcha cheesecake

Spodní část dortu:

Gullón sušenky Sugar Free celé balení

75 g másla (můžete použít třeba Ramu rostlinnou)

Bílá vrstva:

5 pl Meggle Vegan Creme

6 pl agávového sirupu

8 pl strouhaného kokosu

1/2 hrnku předem namočených kešu ořechů (stačí namočit na cca 3 hodiny)

1/2 tofu natural

6 g citrónové kůry (Dr. Oetker 1 sáček)

Zelená vrstva:

2 pl Meggle Vegan Creme

6 pl agávového sirupu

1/4 hrnku předem namočených kešu ořechů

1 tofu natural

4 g Strom matcha čaje

Modrá vrstva:

zbytek Meggle Vegan Cremu

6 pl agávového sirupu

1/4 hrnku předem namočených kešu ořechů

1/2 tofu natural

3 g Storm blue tea

Postup:

1. Spodek dortu - Sušenky rozmixujeme v mixéru, přidáme máslo a vypracujeme těsto, které rozprostřeme na pečící papír do dortové formy.

2. Bílá vrstva - všechny ingredience dáme do mixéru a rozmixujeme.

3. Zelená vrstva - všechny ingredience dáme do mixéru a rozmixujeme.

4. Modrá vrstva - všechny ingredience dáme do mixéru a rozmixujeme.

5. Postupně vše navrstvíme na sušenky. Jednotlivé vrstvy vždy uhlaďte. Stěrku můžete namočit do vody, případně lze uhladit i mokrou lžící.

6. Hotový dort dáme na pár hodin do ledničky. Vršek můžeme ještě dozdobit třeba lyofilizovanými jahodami nebo čerstvým ovocem.

Při výrobě jednotlivých vrstev můžete ochutnávat a případně ještě dosladit. Lze použít i cukr, kvůli barvě doporučuji bílý. Třtinový cukr by dodal dortíku hnědý nádech a matcha i modrý krém by pak měly jinou barvu, než vidíte na fotografii.

Zpět do obchodu