Jak vylepšit prodej čaje matcha na kavárně?

Velmi často mají lidé první kontakt s čajem matcha právě v kavárnách, které většinou mají matchu, jako vedlejší produkt. Na prvním místě je samozřejmě káva, poté špičkové zákusky a další sortiment, jako  třeba domácí limonády. Nedílnou součástí kaváren je i krásný a specifický interiér, kde se bude zákazník cítit dobře. Proč tedy neprodávají i kvalitní matchu na kterou se zákazník rád vrátí?

nekvalitní matcha_1

Ve výběru té nejlepší kávy si dávají na kavárnách opravdu záležet, bohužel s matchou to tak stále není a i kvůli kavárnám se šíří mezi zákazníky mýtus o tom, že matcha se vlastně ,,nedá pít". V málokteré kavárně se nám stalo, že byla matcha dobrá. V jedné nejmenované kavárně nabízí matchu - horký nápoj, bez mléka za poměrně vysokou cenu - barva čaje je tmavě zelená a je tak hořký, že se vám sevře hrdlo po prvním doušku. Toto si dá zákazník jednou a už se buď niky nevrátí nebo se vrátí, ale objednávku už nezopakuje. Dostáváme se do kruhu, kdy v kavárně nabízejí nedobrou matchu, na kterou se zákazník nevrací a kavárna poté argumentuje tím, že ,,matcha se vlastně moc neprodává“ a třeba nechtějí ani zkusit zařadit kvalitní produkt, protože mají strach. My kavárny chápeme a jsme připraveni jim pomoci, aby se i matcha nápoj stal úspěšně prodávaným drinkem.

Příprava

Přípravy se není třeba bát, čaj matcha rozmícháte během 10 vteřin buď klasickým způsobem, právě pomocí tradiční bambusové metličky nebo můžete zvolit rozmíchání v šejkru. Pokud nechcete ani jeden z těchto způsobu, ještě existuje jeden způsob, který Vám případně ukážeme přímo na kavárně.

kvalitní matcha

ZKUŠENOST

Máme vlastní zkušenost, která potvrzuje, že na kvalitní matchu se zákazník rád vrátí a bude se dobře prodávat. Uvedeme příklad jednoho plzeňského podniku. Dlouho zde nabízeli matcha nápoj, který nebyl moc úspěšný, protože zákazníci si ho po vyzkoušení opakovaně nedávali. Na podnik jsme nasadili Storm matchu, doplnili fotografie nápojů a naše matcha se tam velmi slušně prodává. Zákazníci se s chutí vrátí a nápoje si dávají opakovaně


Pokud vy sami vlastníte kavárnu nebo rádi do některé chodíte, zkuste dát kvalitní matche šanci a uvidíte, že chuťové buňky budou skákat radostí. Můžete nás podpořit i tak, že nás ve vašem oblíbeném podniku doporučíte. Děkujeme, že s námi šíříte pochutnání!

Matchu musíte vybírat podle barvy a chuti. Můžete si přečíst jednoduché tipy, jak poznáte kvalitu na první pohled - ZDE je odkaz an článek.

Zpět do obchodu