Jak skladovat čaj matcha?

Vybrali jste si výbornou matchu a je potřeba se o čaj dál dobře starat, aby vám vydržel co nejdéle čerstvý. Matcha se zpracovává v chladných prostorech, kde je temno. Světlo a teplo nedělá namletému čaji dobře. Matchu skladujte nejlépe v ledničce a dobře uzavřenou. Vždy si odeberte požadované množství prášku, sáček dobře uzavřete a vložte do ledničky. Nenechávejte matchu zbytečně dlouho v teple nebo třeba v kuchyni ve skříňce. Pokud si matchu chcete přesypat ze sáčku do nějaké nádoby - volte nádobu z přírodních materiálů. Nedoporučujeme průhledné sklenice ani kovové čajové krabičky. 

Nejhorší skladování

Nejhorší způsob skladování je právě v průhledné sklenici někde přímo na kuchyňské lince. Matcha začne vlivem světla degradovat a ztrácet krásně zelenou barvu, to se projeví na chuti, ale i na účinných látkách. Matcha degraduje i pokud není nádoba dobře uzavřená.

Nebudete delší dobu pít?

Pokud nastane situace, že matchu nebudete delší dobu konzumovat - vložte sáček do mrazáku, kde na vás matcha počká se vší čerstvostí. 

Větší balení = víc šetříte přírodu

Nemusíte se bát koupit si i větší množství čaje matcha v sáčku se zipovým uzávěrem. Sáček ukládejte do ledničky a matcha vám v něm vydrží čerstvá hodně dlouhou dobu. Občas se setkáváme s mýtem, že matcha v zipovém sáčku se rychleji kazí. Není to pravda, pokud sáček dobře uzavíráte.

Naopak matcha ve větších sáčcích je přínosnější. Je šetrnější k přírodě, protože nemusíte neustále vyhazovat plastové či jiné sáčky a vytvářet tak další odpad, kterého už je všude kolem nás dost. Můžete si odměřit množství přímo vám na míru. Někomu vyhovují 2 gramy, někomu třeba jen 1 gram a někdo si s chutí dá klidně 3 gramy.

Do čeho dát matchu v menším množství?

Pokud si chcete vzít matchu na výlet nebo někam ke sportu, není nic jednoduššího, než si odměřit požadované množství a použít např. malou krabičku, kam si matchu přesypete. Krabičku pak můžete používat opakovaně. 

 

Zpět do obchodu