Samidori opět skladem. Novinka Gyokuro ♥

Jak si připravit chutný ochucený zelený čaj doma

Zelený čaj je známý svými zdravotními přínosy a osvěžující chutí. Pokud chcete obohatit svoji šálek zeleného čaje o nové aromatické zážitky, můžete si jednoduše připravit ochucenou variantu přímo doma. Zde je několik tipů, jak na to.

1. Výběr kvalitního zeleného čaje
Základem je kvalita čaje. Můžete zvolit sypaný zelený čaj, který najdete na našem e-shopu. Při výběru se nebojte investovat do kvalitních surovin, protože jejich chuť je znatelně intenzivnější.

2. Přísady pro ochucení
Existuje mnoho možných přísad, kterými můžete zelený čaj ochutit. Zde jsou některé z nejoblíbenějších:

-Citrusové plody: Například plátky citronu, pomeranče nebo limetky dodají čaji svěžest. Pokud nepoužíváte bio citrusy, tak vždy oloupejte kůru.
-Zázvor: Kousek čerstvého zázvoru nejenže zahřeje, ale i obohatí nápoj o pikantní chuť.
-Med: Pár kapek medu přidá příjemnou sladkost a zdravé látky.
-Bylinky: Mátové či meduňkové listy poskytnou lehkou, osvěžující chuť.
-Květiny: Sušené jedlé květy, jako je levandule, jasmín nebo růžové okvětní lístky růže, dodají čaji jemné aroma.

3. Příprava čaje
1. Ohřejte vodu: Teplota vody by měla být okolo 75–80 °C, abyste zachovali prospěšné látky v čaji.
2. Nálev:** Do šálku vložte 1–2 čajové lžičky sypaného zeleného čaje a zvolené ochucovací přísady. Zalijte teplou vodou a nechte louhovat 2–3 minuty.
3. Sceďte: Po uplynutí doby louhování čaj sceďte a ostatní přísady můžete nechat ve vodě.

4. Servírování
Oochucený zelený čaj můžete podávat teplý nebo ho nechat vychladnout a podávat jako osvěžující ledový nápoj. Přidejte kostky ledu a ozdobte plátky citrusů nebo zelenými bylinkami.

Ochucený zelený čaj je jednoduchý, rychlý a přitom chutný způsob, jak si vychutnat zdravé nápoje s variabilitou chutí podle vaší nálady. Experimentujte s různými kombinacemi a užívejte si své domácí čajové kreace!

Tip: Můžete použít i kandované nebo sušené ovoce.

Zpět do obchodu