Účinky čaje matcha

Čaj matcha je 100% rozemletý prášek z čerstvých listů čajovníku. Čajovníky pro výrobu čaje matcha se pěstují za zvláštních podmínek, kdy se cca 3 týdny před samotnou sklizní, pole zastiňují. Tím dochází k vyšší tvorbě chlorofylu a aminokyselin v rostlinách. Čaj matcha se speciální čaj, nejen podmínkami pěstování a sklizně, ale i samotnou přípravou nápoje. Výbornou matchu můžete zakoupit na našem e-shopu.

Proč je matcha tak výjimečný čaj?

Při procesu pěstování se čajová pole zastiňují a tím dochází v rostlině k vyšší tvorbě chlorofylu a aminokyselin. Chlorofyl dává matche krásně zelenou barvu. Čajové lístky se sbírají ručně nebo poloručně, ale důležitý je další krok, kdy se odstraňují všechny žilky a stonky. Hned poté se musí zastavit proces fermentace, kdy se čaj napaří a poté usuší. Po usušení se naseká a uskladní a poté se mele, podle potřeby, aby byl vždy čerstvý. Při výrobě čaje matcha se nepřidávají žádné chemické látky. Více o pěstování se můžete přečíst zde

Rozdíl mezi sypaným zeleným čajem a čajem matcha?

U sypaného zeleného čaje si lisy pouze vylouhujete a poté je vyhazujete. U čaje matcha vypijete celý čajový list, který je rozemletý.

Obsah flavonoidů v zeleném čaji - antioxidanty pro mládí?

Čaj matcha obsahuje vysoký podíl přírodních flavonoidů - katechinů. Matcha má mnoho antioxidantů. Antioxidanty mají mnoho pozitivních vlastností. Více o možných pozitivních účincích na zdraví si můžete přečíst zde

Krásná a zdravá pleť?

Čaj matcha obsahuje polyfenoly, ty mohou mít pozitivní vliv na pleť. Čaj matcha vyživuje zevnitř, tudíž se pleť může stát pružnou a zdravou.

Hubnutí a čaj matcha?

Extrakty ze zeleného čaje se běžně používají do chemických spalovačů tuku. Zelené čaje mohou mít vliv na spalování kalorií a odbourávání tuku. Matcha je čistá forma z přírody.

Kolik dodá čaj matcha energie?

Vzhledem k tomu, že jde o rozemleté celé čajové listy, dodá mnohonásobně více energie, než sypané zelené čaje. Čaj matcha obsahuje kofein a aminokyselinu L-teanin. Díky těmto dvou složkám dochází k postupnému uvolňování energie do těla. Energie může být uvolňována až 6 hodin. Nedochází zde k nárazovému dodání energie, jako je tomu u kávy. Čaj matcha pili také mniši, kteří chtěli mít soustředěnou a koncentrovanou mysl. 

Čaj matcha si můžete dopřát jen tak, ale i před sportovním výkonem, pokud se potřebujete učit, jdete na výlet, potřebujete se soustředit na práci. Je to klenot, který určitě musíte vyzkoušet.

Vyzkoušejte jeho benefity i na sobě.

Zpět do obchodu